Velkommen til Gården Refsøen.

 

Vi ønsker deg velkommen inn på gården Refsøen her ute i havgapet. Den restaurerte hovedbygningen er fra1888 og, skal det vise seg, være et hus med mange overraskelser og hemmeligheter i veggene. Vi tar deg med på en kulturhistorisk omvisning der du får høre den overraskende historien til gården og de som har hatt sitt virke her ute i havgapet.

Vi tilbyr omvisninger, servering, foredrag og møtelokaler for  grupper inntil +/- 20 personer etter avtale.


Opplevelser på gården Refsøen

Vil du være med på et foredrag om gårdens overraskende historie, en omvisning i Gårdsmuseet eller bli med på en guidet tur til avrettingsstedet hvor brotsmenn mistet sin hals. Vi tar imot grupper for omvisning og historiefortelling. Ønsker du å leie møtelokaler hos oss serverer vi gjerne lunsj. Du kan også legge til et besøk i puben og være på ølsmaking av gårdens egenproduserte øl.


Vi kan skreddersy ulike kombinasjoner av opplevelser du kan velge mellom, eller vi hjelper deg å sy sammen akkurat det din gruppe ønsker. Vi tar imot grupper på +/- 20 personer etter nærmere avtale.Vi tar imot grupper på inntil +/- 20 personer for omvisning. Omvisningen tar ca. en time. Pris per person i gruppe kr 100,-. Minimum kr 500,- . Det er dessverre ikke tilrettelagt for rullestol i gamlehuset og gårdsmuseet.


Omvisning – Historiske Buskøy.

Hvorfor ble Gården Refsøen et av de viktigste handelsstedene på Sognekysten på 1700-tallet?


Servering og lokaler. Servering foregår i den gamle butikken med vegger fra herskapshuset til familien Busch fra 1600-tallet.


Puben og ølsmaking

Ølbrygging har lange tradisjoner på gården, og vi er stolte av å kunne tilby smaken av vårt eget øl til våre gjester. 

Dagstur - Historiske Buskøy

Dagstur til Buskøy med rutebåten fra Hersvik med muligheter til lunsj i den gamle butikken.

Ukentlig på onsdager i perioden fra 26.06- 24.07.

Datoer:

 • 26. juni
 • 03. juli
 • 10. juli
 • 17.juli
 • 24. juli

Båtavgang til Buskøy med rutebåten fra Hersvik kl. 10.45. NB! Rutebåten er bestillingsrute og må bestilles før kl. 17.00 dagen før på telefon/SMS til 95849972. Båtavgang(retur) fra Buskøy kl. 16.30.


Dagsturen til Buskøy byr på flere spennende opplevelser; foredrag-gårdens historie , omvisning i gårdsmuseet og guidet tur til avrettingsstedet.


Priser:

Dagstur inkl. lunch pr. person kr. 350,-. Drikke til maten kommer i tillegg.

 • Foredrag om Buskøy

             Historien

             Rederivirksomheten – Fangst og Fiske

             Gårdmuseet

 • Lunsj i den gamle butikken
 • Omvisning i Gårdsmuseet
 • Guidet tur til Avrettingsstedet
 • Evt. Ølsmaking (Tillegg – må bestilles ekstra)
 • Åpen gårdsbutikk
 • Evt. ølsmaking i puben - 3 sorter kr. 225,- pr. person.


Omvisning – gårdsmuseet, avrettingsstaden og gården

Hvorfor ble gården Refsøen et viktig handelssted på Sognekysten på 1700-tallet?

 

Den gamle hovedbygningen etter Buschfamilien ble revet av Georg Balchen Hess og dagens sveitserhus sto ferdig i 1888. En helt unik tømmervegg fra det opprinnelige herskapshuset til Buschfamilien fra 1600-tallet kom til syne under restaureringsarbeidet 2018. Veggen kunne plutselig fortelle så mye mer om gårdens historie enn vertskapet visste.


Du får høre den spennende historien om hvordan menneskene på gården levde sine liv på 1800 -1900 tallet flettet sammen med historiene fra avrettingsstaden og historiene fra fiske- og fangstvirksomheten i Vestisen.


Vi forteller også om restaureringsarbeidet som har bydd på hardt arbeid, satt tålmodigheten på prøve og gitt oss noen morsomme overraskelser.

Servering

I forbindelse med omvisning, møter eller andre arrangementer kan vi servere lunsj og/eller kaffe med gårdens hjemmebakst.

På menyen er retter basert på lokale og helst sesongens råvarer. Vi er stolte av å kunne bruke råvarer fra vårt nærområde i vår laksesuppe som serveres som lunsj. Tidligere ble det servert villaks, men kilenotfisket som har vært drevet på gården i mer enn 350 år ble forbudt i 2020.

Puben

Ølbrygging har lange tradisjoner på gården, og vi er stolte over å ha fått tillatelse til å gjenoppta denne tradisjonen  slik at vi kan tilby eget øl til våre gjester. 

Refsøen Pub har ikke faste åpningstider, men puben kan åpnes på forespørsel innenfor tidsrommet som er fastsatt i skjenkeløyvet.